logo-trans.gif

  • Trouwen-c3.jpg
  • Trouwen-c1.jpg
  • Trouwen-c2.jpg
En dan is het zover ...

Als je gaat trouwen moet je veel keuzes maken. Naast de bruidskleding, de bloemen, de taart en de uitnodigingen is het uitkiezen van jullie trouwringen heel belangrijk. Worden het kant-en-klare ringen of wil je iets bijzonders?

Ga dan eens langs bij het atelier in de Beijerstraat. Theo van Halsema gaat met jullie om tafel. Aan de hand van jullie ideeën maakt hij schetsontwerpen van de ringen die bij jullie passen.

Of misschien hebben jullie een foto van je droomring? Ga ermee naar het atelier en laat je adviseren. Op deze website vind je alvast inspiratie!

Trouwringen in soorten en maten

Je ziet het steeds vaker, de trouwringen zijn weer van goud. En niet alleen van geelgoud. We zien ook witgouden en platina ringen. Of wat te denken van trouwringen in warmrood goud. Sommige materialen zijn ook fraai in een subtiele en verrassende combinatie. Laat je trouwring spreken door een versiering met een klein diamantje of een kleine edelsteen met een prachtige kleur die bij je past. 

Contact opnemen

'Something old, something new

Something borrowed, something blue

And a silver sixpence in her shoe.' 

De uitdrukking voert ons terug naar het Victoriaanse tijdperk. Het idee was dat een bruid op haar trouwdag deze voorwerpen draagt om een voorspoedig en gelukkig huwelijk te hebben.

Trouwritueel met geschiedenis

Something old verwijst naar een voorwerp uit de familiegeschiedenis van de bruid. Something new staat symbool voor optimisme en hoop voor het nieuwe leven dat de bruid te wachten staat. Met Something borrowed wordt het geluk doorgegeven van een gelukkig getrouwde vriend(in) of familielid die voor het huwelijk een voorwerp uitleent aan de bruid. Ook vertelt het geleende voorwerp de bruid dat ze altijd op haar familie en vrienden kan bouwen.

Een gekleurd voorwerp werd eeuwenlang met bruiloften geassocieerd. Want het blauw uit Something blue is het symbool voor liefde, trouw, bescheidenheid en kuisheid. 

En de silversixpence?
De silversixpence is een zilveren muntje dat van 1551 tot 1967 in Groot Brittanië geslagen werd. Als trouwtraditie werd het in de linkerschoen van de bruid gestopt om rijkdom te brengen in het leven van het pasgetrouwde paar.

Een oud gebruik misschien, maar er zijn nog altijd bruiden die trouw blijven aan de traditie. Ook al is de sixpence nu een vijf eurocent muntje. Comfortabel is het niet, zo'n muntje in je trouwschoen. Toch is dit trouwritueel in de US en in Engeland en Schotland populair. Zelfs Nederlandse bruiden schijnen er bekend mee te zijn!