logo-trans.gif

  • Geboorte-c3.jpg
  • Geboorte-c2.jpg
Sieraad voor moeder en kind

De geboorte van een kind is een bijzondere gebeurtenis. Niet alleen wanneer een vrouw haar eerste kind krijgt, maar iedere keer opnieuw. Iedereen leeft mee. De partner en ook de grootouders en familie. Zo'n gebeurtenis wordt daarom vaak gemarkeerd met een sieraad dat voor het kind levenslang betekenis heeft. Dat kan een geboortelepel zijn. Of een rammelaar van zilver. En wie kent niet de zilveren geboortebeker met de naam in prachtige letters gegraveerd?

Vaak is er ook een sieraad voor de moeder. Een ring, hanger of bijzondere broche om blijdschap en dankbaarheid uit te drukken voor het gezonde kleintje en om deze bijzondere gebeurtenis te markeren.

Uitkiezen of naar eigen ontwerp

Goudsmid Theo van Halsema helpt u graag bij het uitkiezen of laten ontwerpen van een uniek geboortesieraad voor uw aanstaande kleintje of kleinkind. Dat gaat in nauw overleg om iets te maken dat precies bij uw wensen past. Zo maakt hij nu de zilveren rammelaar met roze satijnen koord voor het derde kleinkind van een echtpaar die hun drie dochters achtereenvolgens moeder zagen worden. 

Een echtgenoot bestelde onlangs voor zijn vrouw een gouden halsketting met vier verschillend gekleurde edelstenen, eentje voor ieder kind in het gezin. En weer een ander liet een broche ontwerpen als symbool voor de levensloop van kind tot volwassene. 

 'Een geboorte-geschenk gaat een leven lang mee' 

Sieraden met melktandje

Het verlies van het eerste melktandje van een kind is een belangrijke gebeurtenis. De melkfee neemt het tandje mee ... en enkele weken later of op moederdag ligt er een prachtig doosje met een ring, hanger of armband waar het melktandje in is verwerkt. Vraag naar de mogelijkheden of komt langs!

Geboortelepel voor prinses

Als goud- en zilversmid mocht Theo van Halsema eerder een geboortegeschenk ontwerpen voor prinses Amalia, het eerste kind van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. Dat gebeurde in opdracht van de Provincie Fryslan. Het werd een bijzondere geboortelepel met het zo karakteristieke pompebled. Mogelijk ligt het nu in een vitrine op landgoed Eikenhorst. 

Ja, ik wil graag een afspraak maken