logo-trans.gif

 • Oud-Goud-c1.jpg
 • Oud-Goud-c2.jpg

Oud goud nieuw leven inblazen

U kunt een sieraad erven waar u eigenlijk geen schoonheid in ziet. Bijvoorbeeld omdat het een ouderwetse uitstraling heeft. En toch wilt u het niet kwijt, vanwege de emotionele waarde. Of juist vanwege de hoge geldwaarde, vanwege die kostbare diamant die erin zit, bijvoorbeeld. In dit soort gevallen kan ik u verder helpen. In overleg zoeken we een oplossing. Dan kan door het materiaal om te smelten en hiervan een geheel nieuw sieraad te ontwerpen. Of door met de opbrengst een nieuw sieraad uit te zoeken in mijn atelier. Zo help ik u om oud goud nieuw leven in te blazen. En te zorgen dat het in de familie blijft.

Inkoop van uw oude goud

Wilt u uw oude gouden sieraden verzilveren? Kom dan langs. Goudsmid Theo van Halsema zal uw oude goud wegen en de dagwaarde bepalen. 

Ik wil graag een afspraak maken

Meesterteken

Sinds de Middeleeuwen komen op edelmetalen voorwerpen meestertekens voor. Het meesterteken geeft aan wie de verantwoordelijke maker van het voorwerp is. Dit teken wordt door de maker zelf op de voorwerpen aangebracht d.m.v. een stempel, voordat de voorwerpen bij de Waarborg ter keuring worden aangeboden. Het meesterteken vertoont de beginletters van de naam van de maker en een onderscheidingsteken. Bij goudsmid Theo van Halsema zijn dit de beginletters TvH in combinatie met een hartvormige V.

Gehaltetekens

Al meer dan zes eeuwen worden er in gouden en zilveren voorwerpen keurtekens geslagen. Daarmee is dit een van de oudste vormen van consumentenbescherming. Zelfs een wettelijke bescherming, want de waarborgwet 1986 garandeert dat een voorwerp, met volgens de wet vastgestelde keurtekens, het juiste gehalte aan platina, goud of zilver bevat.

Door oud goud om te smelten en er iets nieuws van te maken, blijft het toch in de familie

Overweegt u om iets met uw oude goud te doen? Dan is het goed om te bedenken wat u ermee wilt doen. Hieronder enkele voorbeelden van sieraden waar u aan kunt denken om uw oude goud nieuw leven in te blazen.

 • Armband
 • Enkelband
 • Mantelspeld
 • Haarjuweel of haarspeld
 • Halsketting of collier eventueel met hanger of medaillon
 • Spang, ofwel halssieraad in vaste vorm
 • Piercing
 • Oorringen of oorhangers
 • Ring met of zonder edelsteen, minalen of diamanten of zirkonia

Unieke creaties

De edelsmid is gespecialiseerd in het maken van sieraden waarin goud, platina, zilver, titanium of andere duurzame metalen zijn verwerkt. Het maken en bewerken van deze sieraden is een gespecialiseerd en intensief werk dat de nodige vakkennis vereist. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en duurzaam, vaak gaat het om unieke creaties.

Authentiek vakmanschap

De edelsmid maakt sieraden door metalen te bewerken met gespecialiseerde gereedschappen, of, wanneer nodig, te verhitten om deze metalen te kunnen vervormen. Voor sommige sieraden en zilveren gebruiksvoorwerpen maakt de goudsmid matrijzen waarin tot vloeibaar verhitte metalen worden gegoten.

De edelsmid is dikwijls de bedenker of ontwerper van het sieraad. Tegenwoordig zijn er overal goedkope uitvoeringen van sieraden verkrijgbaar. Dat is mogelijk door massaproductie en door materialen van mindere kwaliteit te gebruiken. Bij de goud- en zilversmid echter kunt u rekenen op een hogere kwaliteit van materialen en op authentiek vakmanschap. Dat is wat uw sieraden en juwelen werkelijk uniek maakt.