logo-trans.gif

Sulvren Ljip: jaarlijkse prijs 1e kievitsei

Schaatsbroche Koningin 

Prijs voor Liet International

Zilveren dominosteen Domino D-Day

De passie van de goudsmid

Bijzondere video wandelroute langs 5 Leeuwarder handwerksliedenambacht.jpg
Filmmaker Halbe Piter Claus en cameraman Ismaël Lotz hebben in opdracht van de Leeuwarder Historische Vereniging Aed Levwert vijf documentaires gemaakt van eeuwenoude ambachten.

Een van de handwerkslieden is goudsmid Theo van Halsema. In de films kunt u zien hoe de ambachtsmannen werken, wat zij maken en waarom zij zo gepassioneerd zijn. Bekijk de filmtrailer hieronder! 

Met de unieke dvd AMBACHT waarop de documentaires verzameld zijn, heeft Aed Levwerd heeft dit Leeuwarder Immaterieel Erfgoed voor de toekomst veilig gesteld. 

Bij het project filmportretten van vijf Leeuwarder handwerkslieden hoort een stadswandeling. Een wandeling langs de werkplaatsen en woningen waar de ambachtslieden vrijwel dagelijks te vinden zijn.

Meer weten over de stadswandeling? 

Met een smartphone of tablet zoek je het adres op waar je de route wilt starten en je ontvangt informatie hoe je naar het gekozen adres kunt lopen. Ben je gearriveerd, scan dan de QR-code op de stikker op het raam. Je kunt dan een deel van het filmpje bekijken. Voor het scannen van een QR-code is een aparte App nodig, Android, iPhone en Windows Phone gebruikers kunnen deze gratis downloaden via de market.

Wil je de route vervolgen, dan krijg je via de mobiele site van Aed Levwert steeds een link naar het volgende adres waar ook weer een filmpje te bekijken is. Bekijk de route op deze PDF plattegrond.

Filmtrailer Aed Levwert